Velikonoční košík

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Do mísy prosijeme mouku se špetkou soli, po straně uděláme důlek, do kterého vlijeme vlažné mléko, do něho rozdrobíme droždí a nasypeme cukr. Necháme vzejít (cca 15 minut), přidáme žloutky, rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné těsto. Nakonec do těsta zapracujeme opláchnuté rozinky, spařené-oloupané-nasekané mandle a kandované ovoce (nebo kand.pomeranč.kůru) a pak necháme asi 1 hodinu kynout. Znova prohněteme, rozdělíme na prameny a upleteme koš. Na plech položíme obrácenou zapékací mísu (nejlépe se hodí z kameniny-keramiky), obalíme ji pečícím papírem, položíme na ni spletené těsto a necháme ještě vykynout. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme do vyhřáté touby a pečeme zvolna cca 40 minut (raději si pohlídáme). Vychladlý koš sejmeme z mísy a ozdobíme např. mašlemi.

Komentáře a dotazy…