Velikonoční beránek s mandlovou příchutí

Autor receptu: šporhet (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Utřeme žloutky s oběma cukry a máslem do zhoustnutí; přidáme polovinu mouky a pomalu promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně zamícháme do těsta se zbylou moukou a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme pomleté mandle a nastrouhanou kůru z citrónu. Těsto vlijeme do pečlivě vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 40 minut. Upečeného beránka po vyklopení pocukrujeme; dalšímu dozdobení se meze nekladou.

Komentáře a dotazy…