Vánoční pečený čaj

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Ingredience

  1. Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr (pokud chceme přidáme rum, ale nemusí být), citron celý - nakrájený na kousky, skořici a hřebíček.
  2. Vše důkladně promícháme a dáme v hlubším pekáči do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu, řídíme se podle toho. Čas pečení cca 45 minut, je pouze orientační. Během pečení občas promícháme. Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 5 minut.
  3. Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme. Čaj provoní celý byt.

Komentáře a dotazy…