Uzená roláda pro gurmány

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Uzené maso umeleme, smícháme se dvěmi vajíčky a škrobovou moučkou. Směs rozprostřeme na plech na pomaštěný alobal. Alobal použijeme silnější, určený ke grilování, nebo obyčejný minimálně ve dvou vrstvách. Z dalších pěti vajíček uděláme smaženici na drobně nakrájené cibuli a dáme vychladnout. K usmažení smaženice použijeme máslo Doporučuji nesolit, můžeme okořenit pepřem. Vychladlá míchaná vajíčka natřeme opatrně na plát mletého uzeného masa. Posypeme petrželkou a nahrubo nastrouhaným Eidamem. Nahoru rozložíme na hrubší proužky nakrájenou masitou červenou papriku. Pomocí alobalu roládu srolujeme a povrch vyrovnáme a upravíme. Roládu do alobalu dobře zabalíme a dáme péct do předehřáté trouby při 200°C na 1 hodinu. Po upečení ji necháme zvolna zcela vychladnout. Následně ji můžeme na chvíli uložit do chladničky. Vyjmeme ji z alobalu a krájíme až po uležení a ztuhnutí v chladu. Přeji Vám dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…