Pečená jehněčí kýta na česneku

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Masíčko z jehněčí kýty potřeme rozpuštěným máslem, nasolíme, opepříme a prošpikujeme česnekem a rozmarýnem. Necháme jej přes noc v lednici odpočinout. Druhého dne je na pánvi na rozpáleném másle řádně opečeme ze všech stran do hněda. Dáme je do pekáče na plátky anglické slaniny, posypeme nadrobno nakrájenou cibuli a podlijeme výpekem. Přidáme část vývaru a pomalu pečeme v předem rozehřáté troubě při 150 C cca 2 hodiny. Po polovině této doby masíčko v pekáči obrátíme, ať je rovnoměrně upečeno. Nezapomínáme často podlévat šťávičkou, aby bylo stále křehké a nepálilo se. Když je upečeno, můžeme servírovat. Podáváme s uvařenými brambory, které polejeme štávičkou. Přeji Vám dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…