Třešňový sorbet

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

rozpis na 6 porcí Želatinu rozmícháme s vodou a necháme nabobtnat přibližně 3 minuty. Pak směs zahříváním v mikrovlnce (nebo ji ve vodní lázni) rozpustíme. Pozor - želatina se nesmí vařit !! Omyté třešně vypeckujeme a rozmixujeme. Přimícháme cukr, rozpuštěný med, griotku, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, trošku sektu a po částech vmícháme rozpuštěnou želatinu. Vše důkladně rozšleháme. Směs nalijeme do nádoby a dáme mrazit. Při mražení směs občas promícháme. Částeně zmrazený sorbet rozmixujeme a znovu mrazíme a opět promícháváme. Čím častěji při mrazení sorbet promícháváme, tím je výsledný desert jemnějšÍ. Mražený sorbet porcujeme pomocí "kopečkovače" na zmrzlinu. Podáváme ho ve vychlazených sklenicích, ozdobený čestvými třešněmi a zalitý sektem.

Komentáře a dotazy…