Třešňový koláč s marcipánovým přelivem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Na koláč potřebujeme 2 sklenice zavařených třešní (po 720 ml) nebo 1 kg čerstvých kyselých třešní. - TĚSTO: 250g másla, 200g krupicového cukru, 4 vejce, špetka soli, citronovou kůru, 400g mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíci prdopeč, 5 lžic mléka, tuk a strouhanku na plech - PŘELIV: 200g marcipánové hmoty, 2 žloutky, 1 sáček vanilkového pudinku, 5 lžic cukru, 200ml smetany Tuk ušleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme vejce, citronovou kůru a sůl. Mouku smícháme s kakaem a prdopeč - prosejeme. Po lžících přidáváme střídavě s mlékem ke šlehané hmotě. Těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech, pak jej poklademe okapanými třešněmi. Marcipán zpracujeme se žloutky, pudinkem, cukrem a smetanou (nejlépe nám poslouží ruční hnětač) na hladkou hmotu a tu rovnoměrně rozetřeme na třešně. Pečeme 45-50 minut při 175° (horkovzduch 150° a plyn stupeň 2).

Komentáře a dotazy…