Třešňové smaženky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Z 1 bílku ušleháme tuhý sníh, ostatní suroviny na těsto (mouku, mléko, máslo, vejce, cukr, skořici) vymícháme na hladkou hmotu a do ní opatrně vmícháme sníh. Třešně (pokud možno se dvěma i více spojenými stopkami) opláchneme a necháme okapat (můžeme i osušit). Bílou bavlněnou nití svazujeme stonky 6-8 třešní, svazečky namáčíme v těstíčku a v tuku rozpáleném na 180° smažíme dozlatova. Pak je z tuku opatrně vyndáme a položíme na kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podáváme ještě teplé, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…