Tradiční
Recepty
RECEPTY
SEZÓNA
ŽEBŘÍČKY
MŮJ PROFIL
VLOŽIT RECEPT
Přihlášení
Registrace
Třešňová zmrzlina s čokoládou
Autor receptu:
sonizna
(502 receptů)
sonizna
Množství:
neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava:
neuvedeno
PT0M
Vaření:
45 min.
PT45M
Speciální kritéria:
neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených
Ingredience
Postup
Ingredience
cukr moučka (dle chuti)
rum (nebo griotka)
100 g čokolády
250 g mascarpone
500 g třešní
400 ml smetany
Třešně vypeckujeme. Polovinu jich dáme do hrnce, zasypeme dvěma lžícemi cukru a prudce vaříme. Poté rozmixujeme mixérem.
Poté přidáme zbytek třešní a rum či griotku.
Dusíme
, až třešně změknou. Necháme zchladnout.
Dáme vařit 200 ml smetanu, poté ji odstavíme a nalámeme do ní čokoládu, aby se rozpustila.
Vyšleháme smetanu a mascarpone. Dáme do zmrzlinovače. Až je to hotové, promícháme to s třešněmi, zalijeme čokoládou a dáme do mrazáku aspoň na hodinu.
Zkuste také
Jahodový moučník
100
30
52
Bublanina s višněmi a ořechy
30
9
8
Vegetariánská pochoutka
20
3
1
Domácí štrůdl dle mojí mamky
45
24
10
Dezert z jablek, smetany a ořechů
45
5
9
Komentáře a dotazy…
Komentáře
Dotazy
Načíst komentáře
×
Vyžadováno přihlášení
Pro tuto akci je nutné
přihlásit se
.