Jahodový moučník

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(4 hlasy)
Ohodnotit recept
52× přidáno do oblíbených

Vejce dáme do vyšší nádoby a s cukrem ušleháme do husté pěny - šleháme 10 - 15 minut. Mouky smícháme s práškem do pečiva a zašleháme do vaječné pěny. Nakonec zašleháme olej. Na plech dáme pečící papír a hmotu rovnoměrně rozetřeme. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme dočervena.Necháme vychladit. Z vychladlého piškotu stáhneme z povrchu škraloup, potřeme marmeládou, stejnoměrně nalijeme po celé ploše jahodový krém a necháme v chladnu ztuhnout. Ztuhlý moučník krájíme na kostky a zdobíme ušlehanou šlehačkou. Krém: Jahody rozmrazíme, přidáme tvaroh, vanilkový cukr a rozšleháme ručním šlehačem. Do hrnku dáme horkou vodu(né vařící) vsypeme želatiny, dobře rozmícháme a vlijeme do jahodové směsi. Vařechou dobře promícháme, podle chuti přidáme moučkový cukr a ihned nalijeme na připravený piškot.

Komentáře a dotazy…