Třešňová dobrůtka s čokoládou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Kousky listového těsta rozložíme vedle sebe na vál a necháme je rozmrazit. Omyté třešně vypeckujeme a svaříme s třešňovou šťávou. Na mírném plameni vaříme asi 5 minut, pak zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Hrnek stáhneme z plotny, k třešním přidáme třešňovici a citronovou šťávu, hmotu necháme vychladnout. Okraje plátků těsta potřeme bílkem, do středu každého čtverečku položíme kousek čokolády a 1 lžíci třešňové hmoty. Těsto přeložíme do tvaru obdélníku, okraje pořádně stiskneme. Povrch potřeme rozkvedlaným žloutkem a posypeme krystalovým cukrem. Taštičky kladem na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 25 minut při 180° (horkovzduch 160°, plyn stupeň 2-3).

Komentáře a dotazy…