Třešňová bábovka

Autor receptu: Kačka2 (66 receptů)

Bábovka je skvělý rodinný moučník a tahle vydrží v zakrytá i několik dní, ale to je jenom teorie – vždycky bleskově zmizí.

Množství: Na 1 bábovku
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 45 min.
+ chladnutí

Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte a vysypte formu na bábovku. Třešně odpeckujte a rozmixujte je s kandovanými třešněmi a odložte.
  2. Ručním šlehačem utřete krupicový cukr a máslo, až směs bude hladká a zesvětlá. Pak začlehejte vejce jedno po druhém - další přidejte až tehdy, když zašleháte předchozí. Pak zašlehejte mandlový extrakt a špetku soli. Nato zašlehejte polovinu mouky a polovinu kypřicího prášku - jen krátce prošlehněte, nepřemíchejte. Pak podobně zašlehejte mléko. Zlehka velkou lžící vmíchejte zbylou mouku promíchanou se zbylým kypřicím práškem. nakonec vmíchejte mleté mandle.
  3. Přendejte 1/3 těsta do bábovkové formy. Pomocí lžíce poklaďte třetinou třešňové směsi a protáhnutím lžíce jemně naznačte mramorování. Zopakujte dvakrát se zbylými třetinami těsta a náplně.
  4. Pečte 50 minut až 1 hodinu dozlatova, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut chladnout. pak uvolněte od okrajů a bábovku vyklopte. Nechte zcela vychladnout.
  5. Zatímco bábovka chladne, nasypte mandlové lupínky na plech a pečte 3-4 minuty, až zezlátnou. Nechte vychladnout. Smíchejte moučkový cukr s takovým množstvím amaretta, abyste dostali hladkou hustou polevu. Pokropte s ní vychladlou bábovku a posypte připravenými mandlovými lupínky.

Komentáře a dotazy…