Tomatová polévka s krupicovými noky

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených
  1. Horké mléko osolíme, přidáme přepuštěné máslo a zvolna za stálého míchání na mírném ohni přisypáváme krupici. Mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny. Těsto necháme 10 minut vychladnout a vmícháme do něj vejce. Lžící vykrajujeme noky a vaříme asi 5 minut ve vroucí osolené vodě.
  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, zaprášíme ji moukou a orestujeme. Jíšku rozředíme rajčatovou šťávou, přidáme rajský protlak, kostky bujónu, koření a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Podáváme s uvařenými noky.

Komentáře a dotazy…