Tmavé pivní rohlíky

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Do 60 ml piva, které předtím lehce ohřejeme v mikrovlnce rozmícháme droždí. V míse smícháme mouky, osolíme, (přidáme lněná semínka - asi hrst), "kvásek", část piva a olej a vypracujeme těsto - přiléváme dle potřeby pivo (mě to vyšlo na cca 290ml). Těsto pomoučíme a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 - 10 kousků, z každéko vyválíme placku ve tvaru trojúhelníku a svineme do rohlíku. Rohlíky poukládáme na plech, potřeme zbytkem piva nebo mlékem a posypeme hrubou solí. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C do křupava- nejlépe na horkovzduch. (asi 15-20 minut, záleží na velikosti rohlíků a kvalitě trouby)

Komentáře a dotazy…