Těsto na pizzu

Autor receptu: jola (62 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(8 hlasů)
Ohodnotit recept
67× přidáno do oblíbených

<p>Droždí rozmícháme s cukrem a troškou mléka, až vznikne kašička. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme, přidáme žloutky rozmíchané se zbylým mlékem, rozmíchané droždí a vodu. Těsto dobře propracujeme,dáme do většího mikroténového sáčku, těsto v sáčku by mělo mít trochu prostoru a necháme přes noc v lednici uležet. Druhý den těsto rozdělíme na několik dílů,podle toho jak chceme mít pizzy velké. Jednotlivé díly rozválíme na lehce pomoučněném vále, potřeme kečupem smíchaným s prolisovaným česnekem a špetkou oregána ( můžeme použít místo oregána pizza koření ) pokladene svými oblíbenými surovinami, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 200°C.</p>

Komentáře a dotazy…