Teplá ostružinová polévka

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ostružiny přebereme, nasypeme do cedníku, omyjeme je pod tekoucí vodou za mírného potřásání cedníkem a necháme odkapat. Pak je nasypeme do kastrolu, přidáme hřebíček, celou skořici a ostružinová povidla a za stálého míchání ostružiny rozvaříme. Pak opatrně přilijeme za stálého míchání hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a vše krátce povaříme. Ovocnou polévku podle chuti osladíme (nemusíme přidávat všechen cukr) a podáváme ji ještě teplou, ozdobenou čerstvými ostružinami, případně i čerstvou smetanou. Před podáváním z polévky odstraníme koření. Poznámka k receptu Vynikajícím doplňkem k ovocné polévce z ostružin jsou malé smažené placičky z lívancového těsta nebo lehce osmažené plátky bílé veky či toastového chleba.

Komentáře a dotazy…