Sváteční ořechové řezy

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

TĚSTO: 21 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 7 dkg cukru, 2 žloutky, citronová kůra, půl lžičky prášku do pečiva, rybízová marmeláda na potření těsta Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny, pak přidáme hladkou mouku, citronovou kůru, kypřicí prášek a vše smícháme do hladkého těsta. Můžeme přidat lžíci šlehačky, aby bylo těsto jemnější. Těsto vyválíme, položíme na tukem namazaný plech a potřeme marmeládou, nejlépe rybízovou. OŘECHOVÁ KRUSTA: 3 bílky, 17 dkg cukru, 14 strouhaných ořechů, půl lžičky skořice, 5 ks hřebíčku Z bílku ušleháme tuhý sníh, do kterého zamícháme cukr krupici, pak ořechy a skořici s roztlučeným hřebíčkem. Hotovou směs rozetřeme na vyválené těsto s marmeládou. Pečeme 20-30 minut na 180°C, ještě za tepla nakrájíme obdélníčky.

Komentáře a dotazy…