štrůdl z ranných jablíček

Autor receptu: boskovčák (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ranná jablíčka neokrajuji jen odstraním, co není jedlé. Máslo mírně rozpustím. přidám mouku, vejce, sůl a pivo. Zprvu promíchám vařečkou, potom propracuji ručně. Těsto rozdělím na 6 kousků, jednotlivé rozválím a plním jablky, pod které máznu olejem. Jsou-li jablíčka strouhaná, přidávám strouhanku nebo ořechy na zahuštění. Jablka pocukruji, posypu skořicí. Na plechu potřu olejem a peče se na 180 stupňů do zlatova. Horký štrůdl potírám vodou, aby byl vláčný. Pod utěrkou krásně dojde. Přeji dobrou chuť

Komentáře a dotazy…