Staročeská vepřová pečeně na zázvoru

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Vepřovou pečeni protkneme slaninou a přepůlenými stroužky česneku. Osolíme, okmínujeme a potřeme nastrouhaným zázvorem. Potřeme olejem a vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Pečeme za občasného podlévání dozlatova. Hotovou pečeni nakrájíme přes vlákno na plátky a přendáváme na předehřátou mísu. Šťávu podáváme zvlášť, k pečeni se dále podává dušené vinné zelí (je jedno jestli bílé nebo červené).

Komentáře a dotazy…