Srnčí řízky v pivním těstíčku

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Z mouky, piva, vajec, 150 g nastrouhaného sýra, pepře a jemně posekané petrželky připravíme těstíčko, které osolíme a dobře promícháme. Z kýty nakrájíme řízky, na okrajích je nařízneme, pořádně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku. Dáme je na rozpálený olej v hlubší pánvi. Následně je po obou stranách osmažíme nejprve na větším ohni zprudka, aby se zatáhly, pak smažíme již na mírnějším ohni dozlatova. Když je hotovo, řízečky vyndáme z pánve a uložíme na chvilku v teple. Do výpeku nalejeme trochu vývaru, přidáme sójovou omáčku a nastrouhaného sýra a uděláme dobrou šťávičku. Nyní můžeme servírovat. Masíčko dáme na vyhřátý talíř a zastříkneme jej citronovou šťávou. Nahoru dáme brusinkový kompot nebo marmeládu. Podáváme s rýží, kterou jsme poleli štávičkou. Přeji dobrou chuť. Tip : Pokud neseženete srnčí masíčko, můžete použít kuřecí vykostěná horní stehýnka, zbavená kůžičky. Pro koho je to více práce, použije kuřecí prsíčka.

Komentáře a dotazy…