Španělský ptáček recept

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Hovězí plátky naklepeme, osolíme a okořeníme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny, na něj pak půlku nožičky párku, čtvrtku vejce uvařeného natvrdo, kousek cibule a okurku. Maso stočíme i s náplní a okraje spojíme párátky. Takto připravené ptáčky prudce opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Chvíli smažíme, pak podlijeme horkou vodou a 30-40 minut dusíme do měkka. Po udušení ptáčky vytáhneme, šťávu zaprášíme moukou, dobře promícháme, maso vložíme zpět a 10 minut povaříme. Ptáčky podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…