Sloní slzy s broskvemi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

TĚSTO: 100g cukru moučky, 6 vajec, 1 vanilkový cukr, 100g polohrubé mouky, 1/2 prdopeč, 2 lžíce kakaa - KRÉM: 150g mletých vlašských ořechů, 5 lžic mléka 250g másla 2 vanilkové cukry, 2 lžíce cukru moučky, 5 lžic ztuženého tuku, 200g kompotovaných broskví Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr a vanilkový cukr utřeme se žloutky do pěny. Postupně přidáváme mouku, prdopeč, kakao a lehce vmícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem potřeným tukem. Pečeme asi 30 minut při 180°. Po upečení po délce přeložíme a necháme vychladnout. Mleté ořechy spaříme horkým mlékem, máslo s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme, přidáme změklý tuk a nakonec spařené ořechy. Broskve necháme okapat a nařežeme na měsíčky. Plát těsta rozbalíme, do středu dáme vrstvu krému, poklademe broskvemi a přikryjeme zbytkem krému. Plát přeložíme a mírně přitlačíme k sobě, aby řezy připomínaly slzu. necháme vychladnout a nakrájíme.

Komentáře a dotazy…