Šlehačkové větrníky

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Do kastrolu nalijte vodu, přidejet na kousky nakrájenou Heru, špetku soli a přiveďte k varu. Do směsi nasypejte mouku a za důkladného míchání vypracujte hmotu, která se nelepí na vařečku ani na dno kastrolu. Těsto nechte částečně zchladnout a postupně zamíchejte vejce, až bude těsto hladké. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplňte těstem a poté na plech stříkejte tvary větrníků o průměru zhruba 6 cm. Větrníky pečte při 200 stupních asi 30 minut. Upečené větrníčky nechte vychladnout na kovové mřížce a pak je vodorovně rozkrojte na poloviny. Rybíz nejprve očistěte a opláchněte . Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a vmíchejte do ní rybíz. Náplní potřete spodní díly větrníků a přiklopte je horními. Povrch pocukrujte.

Komentáře a dotazy…