Slané pirožky zadělávané vodou

Autor receptu: nickzess (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
34× přidáno do oblíbených

Vejce se ušlehá s vlažnou vodou, od které se kapka odlila na kvasnice. Pak se přidá polovic mouky, tuk a dobře se to v míse promíchá. Přidají se kvasnice a ještě trochu mouky a znovu v míse propracuje. Nakonec se to na vále propracuje se zbylou moukou, aby bylo těsto jako hedvábné. Rozválí se na tenčí placku, vykrajují se kolečka, prokladou se nádivkou, přeloží v půli (okraje se trochu pomažou vejcem) a dobře se to k sobě přimáčkne. Ppirožky se srovnají na plech pomazaný tukem a navrch se pomažou zbylým vejcem. Když vykynou, do růžova se upekou.

Komentáře a dotazy…