Staňte se našimi fanoušky na:

Skořicový páj

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS: 250g hladké mouky, 70g moučkového cukru, 170g másla, 1 vejce, špetka citronové kůry, tuk a hrubá mouka na formu - NÁPLŇ: 1 kg jablek, 80g krupicového cukru, 1/2 sáčku skořicového cukru, špetka citronové kůry, 1/2 sáčku pudinkového prášku, 4 lžíce vody, 1/2 sáčku vanilkové cukru, 250g čerstvých jahod Z mouky, cukru, změklého másla, vejce a citronové kůry vypracujeme hladké, vláčné těsto. Zabalíme do fólie a na 1/2 hodiny uložíme do lednice proležet. Z těsta vyválíme kulatý plát a přeneseme ho do vymazané a vysypané formy. Těsto propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 180° pečeme asi 20 minut. Jablka nakrájíme na měsíčky a vsypeme je s cukrem, skořicovým cukrem a citronovou kůrou do kastrůlku, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Když jsou téměř měkká, vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve 4 lžících vody, vanilkový cukr a směs rozetřeme na korpus. Očištěné jahody pokrájíme na menší kousky a rozložíme je na vrstvu jablek. Z mouky, změklého másla, moučkového cukru, vejce a kypřícího prášku vypracujeme drobenku a zasypeme jí celý povrch koláče. Koláč vrátíme do trouby a necháme ho při 200° zapéct dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!