Skořicová jablka s překvapením

Autor receptu: Jana Konečná (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Nejprve si namočíme rozinky do koňaku, nebo třeba rumu. Necháme je tam tak dlouho, dokud s nimi nebudeme pracovat (viz pokračování tohoto receptu). Nyní si připravíme krachle – nebo těsto. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce o velikosti 10x10 cm. Ty potřeme vejcem a posypeme krystalovým cukrem a skořicí. Pečeme 10 minut na 200 °C. Nyní si připravíme křupavý základ: cereálie a mandle orestujeme na lžíci másla a zasypeme je vanilkovým cukrem. Poté necháme vychladit. Jablko nakrájíme na plátky a opečeme na zbylém másle. Přidáme k nim semínka z vanilkového lusku a koňak, ve kterém jsme nakládali rozinky (ale bez rozinek). Podusíme. Do misek (nejlépe skleněných) dáme na spodek křupavý základ. Poté přijde zmrzlina, jedna krachle, jablíčka, další krachle a nakonec rozinky. Ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…