Šampaňský jahodový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha. Vmícháme žloutky, kůru z poloviny citronu, mouku, solamyl a rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vymazanou a vyspanou formu (prům.24cm) a pečeme asi 45 minut při 160°. Žloutky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do pěny. Pomalu přidáváme sekt a nabobtnalou želatinu. Šleháme, dokud se želatina nerozpustí. Směs vyndáme z vodní lázně a vmícháme 100 ml smetany. Ze zbylé smetany připravíme šlehačku a vmícháme ji do náplně. Spodní díl korpusu potřeme krémem a pokladme jahodami a bezé placičkami (ty můžeme koupit v cukrárně, ale můžeme si i sami udělat doma). Na ně rozetřeme krém a položíme druhý díl korpusu. Dort potřeme zbytkem krému, boky dortu obalíme v kokosu a dort dozdobíme.

Komentáře a dotazy…