Rýžový nákyp s banánem

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: 4 porce
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 30 min.
Vaření: 1 hod. 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Do většího rendlíku dáme mléko, rýži, med i tresť, přivedeme k varu a na úplně mírném plameni uvaříme hodně doměkka (trvá to zhruba 75 minut), během vaření občas zamícháme, aby se to nepřipálilo. Kaše má být hustší, ale tekutá, přidáme do ní tenká kolečka banánu a nastrouhanou kůru, zlehčíme bílkovým sněhem a rozdělíme do 4 zapékacích misek vymaštěných máslem. Pečeme asi 10 minut na 200°C, nákyp vyběhne a na povrchu se udělá zlatavá krusta. Podává se jako dezert.

Něco navíc:

Bez obav ze spálení připravíme rýžový základ v mikrovlnce nebo pomalém hrnci. Pokud chceme nákyp jako hlavní jídlo, musíme zdvojnásobit množství surovin.

Komentáře a dotazy…