Rýžový nákyp - dia

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

7dl mléka, 150g rýže, 50g tuku, 2 vejce, místo 100g cukru nekalorické náhradní sladidlo pro pečení, 250g měkkého tvarohu, sůl, 400g jablek ( višní, ostružin, borůvek) nebo 500g meruněk (broskví), tuk na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy Do horkého mléka ( nejlépe ve dvouplášťovém hrnci) vysypeme rýži, přidáme kousek tuku a za častého míchání ji vaříme, až kaše zhoustne a rýže změkne. Do částěčně vychladlé kaše vmícháme zbytek tuku, žloutky, sladidlo, sůl, tvaroh rozmíchaný s několika lžícemi kaše a naposledy tuhý sníh z bílků. Těsto vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané formy (nebo pekáčku) a poklademe je ovocem. Větší plody překrájíme a trochu je vsuneme do kaše, nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě t.j. na 200°C. Celý moučník má 220g sacharidů a 55g tuku.

Komentáře a dotazy…