Rybí filé s jablky a mandlemi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Filé rozdělíme na 4 porce, osolíme, posypeme zázvorem a pokapeme citronovu šťávou. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém maso z obou stran jen krátce opečeme - cca 3 minuty. Jablka a cibule oloupeme, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na asi 7mm silné plátky. Cibuli nařežeme na tenké kroužky a spaříme vroucí vodou. Scedíme je a necháme okapat. Do vymazané zapékací misky dáme filé, které poklademe cibulí a plátky jablek, posypeme mandlemi a zalijeme smetanou. Zapekáme v předehřáté troubě cca 12-15 minut. Nakonec je ozdobíme lístečky máty, rybízem a barevným pepřem.

Komentáře a dotazy…