Roštěnky se šunkovými kornoutky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Den před podáním roštěnky odblaníme, po obvodu je 3x nařízneme, lehce naklepeme,potřeme olejem a necháme v chladničce odležet. Před přípravou umícháme vejce na části másla v řídkou pomazánku, osolíme, přidáme odkapaný hrášek a uložíme na teplé místo.Roštěnky osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji tak,aby byly uvnitř růžové,vyjmeme a uložíme na teplém místě.Olej z pánve slijeme, na pánev přidáme zbylé máslo, víno, kečup, worchester a povaříme do zhoustnutí. Opečené roštěnky urovnáme na mísu (nebo rovnou na talíře) poklademe je kornoutky ze šunky, do nichž vložíme míchaná vejce. Roštěnky podlijeme šťávou, podávají se s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…