Roláda z divočáka

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených
  1. Z kotlety uděláme jeden plát a to tak, že je opatrně řežeme od poloviny k boku nebo seřezáváme tak, jako když rozmotáváme piškotovou roládu. Plát masa z obou dvou stran naklepeme, po celé ploše rozetřeme nádivku a stočíme jako roládu.
  2. Omotáme pevnou nití nebo sepneme kovovými jehlami, dáme na pekáč vymazaný sádlem spojem dolů. Potřeme sádlem, osolíme a posypeme celým kmínem.
  3. Podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme doměkka. Během pečení podléváme vývarem, maso poléváme výpekem a maso 2 x opatrně obrátíme. Ke konci pečení sundáme poklici, aby se maso trochu opeklo.
  4. Podáváme teplé s bramborem nebo studené s chlebem. Pokud nám zbude trochu nádivky uděláme placičky, obalíme v mouce nebo trojobalu a usmažíme na sádle nebo oleji.
  5. Nádivka: Maso z kýty pomeleme a dáme do mísy. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlata a přidáme k masu. Přidáme špek nakrájený na malé kostičky, vejce, prolisovaný česnek, papriku nakrájenou na malé kostičky, škrob, trochu strouhanky a podle chuti přidáme koření a sůl.Vše dobře promícháme. Pokud by se nám nádivka zdála tuhá, přidáme trochu vývaru a dobře do masa zapracujeme.

Komentáře a dotazy…