Rizoto s liškami

Autor receptu: xxLucix (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme lišky (nakrájené na větší kusy, menší necháme vcelku) a polovinu množství pancetty nakrájené na nudličky a ještě chvíli restujeme. Přisypeme rýži a opékáme ji, dokud není lesklá a zrnka nezprůsvitní. Zalijeme vývarem a necháme vařit na malé teplotě asi 20 minut bez míchání. Po patnácti minutách přilijeme smetanu a lehce promícháme. Hotová rýže musí být al dente a rizoto spíš řidší. Na závěr přidáme zbytek pancetty, který jsme mezitím opekli na pánvi a jednotlivé porce sypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře a dotazy…