Recept Utopenci

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Utopenci se mohou připravovat takto. Vodu svaříme na mírném ohni s octem a kořením. Špekáčky pečlivě oloupeme a dvakrát je příčně nařízneme. Do řezů vložíme tenčí plátky cibule a podle chuti přidáme špetku mletého pepře, chilli koření nebo pálivé papriky. Takto připravené špekáčky vkládáme do skleněné lahve s širším hrdlem ve vrstvách, a to tak, že postupně klademe vrstvu špekáčků a vrstvu nakrájené cibule. Labužníci mohou přidat podle chuti i několik stroužků česneku a také červenou kapii, která dodá utopencům lákavý vzhled. Nálev necháme vychladnout a studený jej nalijeme na špekáčky do sklenice. Utopence necháme v lednici několik dní dobře uležet a podáváme jako chuťovku při slavnostnějších příležitostech. Servírujeme  je s čerstvým chlebem a nejlépe k nim chutná dobře vychlazené pivo. Utopenci vydrží v dobré kvalitě v lednici v lahvi minimálně jeden týden.

Komentáře a dotazy…