Recept Skopové plátky po horňácku

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Nejprve si čočku a fazole přebereme a uvaříme doměkka, nesmíme zapomenout, že luštěniny solíme až nakonec, jinak nám ztvrdnou. Plátky skopového masa zlehka naklepeme, odstraníme přebytečný tuk, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozehřejeme si sádlo na pánvi a a maso z obou stan zprudka opečeme. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu, prolisovaný česnek a vše opečeme, podle potřeby podlijeme. Dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme kroupy. K již měkkému masu přimícháme uvařené fazole či čočku, kroupy a dochutíme nadrobno nasekanou pažitku. Skopové plátky po horňácku podáváme s bramborami vařenými ve slupce.

Komentáře a dotazy…