Recept Rajská omáčka

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
36× přidáno do oblíbených

Rajská omáčka patří ke stálicím českých kuchyní. Její specifickou nasládlou chuť nenajdete nikde na světě. Nejprve přivedeme v hrnci vodu k varu. Do ní dáme hovězí vcelku, kuličky pepře, bobkový list a nové koření. Zvolna vaříme a mezitím osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidáme hladkou mouku a lehce zasmažíme. Dále přidáme rajský protlak, který prohřejeme, a přilijeme vývar. Omáčku povaříme a dochutíme cukrem, solí a trochou skořice. Chvilku vaříme, aby se chutě spojily. Doměkka uvařené maso nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…