Recept Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Kuře a nakrájenou zeleninu dáme do hrnce s vodou, osolíme a dáme vařit. Vaříme, dokud není maso měkké, občas dolijeme vodu. Potom maso vyjmeme a obereme od kostí, nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Přidáme nudle, játrové knedlíčky a podle chuti ještě přidáme polévkové koření a sůl. Máslo utřeme s vejcem, přidáme játra, rozetřený česnek, sůl, pepř, majoránku, strouhanku a dobře promícháme. Mokrýma rukama vytvarujeme malé knedlíčky, které vložíme do vroucí polévky a vaříme asi 10 minut. Do prosáté mouky uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce a nožem v mícháme mouku do vejce. Pak přidáme lžíci vody a vypracujeme tuhé těsto. Rozválíme jej na velmi tenký plát a necháme jej proschnout. Plát poté nakrájíme na pruhy široké asi tři centimetry, složíme je na sebe (asi v pěti vrstvách) a ostrým tenkým nožem nakrájíme na jemné nudle. Rozložíme je na vál v nízké vrstvě a necháme zaschnout. Asi polovinu dáme do polévky a druhou necháme pořádně uschnout a použijeme příště.

Komentáře a dotazy…