Recept Guláš na víně a smetaně

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Nakrájíme si maso na kostky a osmahneme na rozehřátém oleji. Potom k masu přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a dále opékáme. Přisypeme mletou papriku, řádně zamícháme  a podlijeme trochou vína. Pak přidáme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. V průběhu dušení podléváme zbytkem vína. Vzniklou šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství vody. Ve finále přidáme smetanu, kterou prohřejeme, řádně mícháme, ale už nevaříme. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem či noky.

Komentáře a dotazy…