Pstruzi na víně s mandlemi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Oloupané mandle osmahneme na 2 lžících oleje. Očištěné pstruhy pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet.Osolíme je,vložíme na pánvičku nebo do pekáčku s rozehřátým olejem a máslem a zvolna opékáme po obou stranách. Po chvilce je podlijeme vínem a dopečeme. Při pečení je přeléváme vypečenou šťávou s vínem. Pstruhy přeložíme na nahřátou mísu nebo talíře, podlijeme šťávou, poklademe mandlemi a petrželkou, ozdobíme dílky citrónu. Vhodná příloha jsou vařené brambory a může být i zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…