Pomerančové tiramisu

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • plátky na ozdobu pomeranč
  • kakao
  • 80 g cukr krupice
  • měkký, 250 g tvaroh
  • 1 balení piškoty
  • pomerančový, 3 lžíce likér
  • pomerančová šťáva, 350 ml
  • 1 kelímek mascarpone
  • 1/2 kelímku šlehačka
  • kompot po 314 ml, 2 plechovky mandarinky

Ušleháme hustou šlehačku, mascarpone a tvaroh utřeme dohladka a ochutíme cukrem, pomerančovou šťávou a pomerančovým likérem, vmícháme šlehačku. Nákypovou formu vyložíme piškoty, pokapeme je pomerančovou šťávou a rozdělíme na ně okapané mandarinky, trochu je potřeme krémem. Na ovoce poklademe zbytek piškotů a opět pokapeme šťávou. Povrch potřeme zbytkem krému a uhladíme. Dezert dáme na hodinu do chladničky. Nakonec poprášíme kakaem a ozdobíme plátky pomeranče. Můžeme i lístečky máty.

Komentáře a dotazy…