Polévka z rajských jablíček s jíškou

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Zeleninu a kosti omyjeme, očistíme, uvaříme ve vodě a vývar procedíme.Rajská jablíčka omyjeme, nakrájíme, přidáme cibuli a máslo a uvaříme pod pokličkou.Tuk rozpustíme, vsypeme do něho mouku, opražíme do světle žluta a stáhneme z ohně.Jíšku zředíme studenou vodou, vložíme ji do polévky, přidáme rajská jablíčka, osolíme a osladíme.Do polévky dáváme kuličky z vařeného těsta, osmažené kostičky housky nebo rýži, nudle, kapání či vařené brambory. V letním období je možno do této polévky přidat rozlisovaná rajská jablíčka.

Komentáře a dotazy…