Polévka z hlívy s vejcem

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Z másla a vrchovaté lžíce hladké mouky připravíme světlou jíšku. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku kmínu a uvedeme do varu. Po 5 minutách vmícháme máslovou jíšku a vaříme dalších 15-20 minut. Polévku ochutíme bujónem, nebo solí. Na závěr do polévky přidáme rozšlehané vejce, necháme přejít varem a vsypeme rozdrobenou Nivu. Polévku dochutíme petrželkou, odstavíme a podáváme.

Komentáře a dotazy…