Polévka z bílých fazolí

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Bílé fazolky den před upotřebením vypereme a namočíme do studené měkké vody. Druhý den je uvaříme do měkká jako hrách, prolisujeme, rozředíme odvarem zeleninovým, osolíme, zahustíme žlutou jíškou s cibulkou a dobře povaříme. Do polévky přidáme majoránku, utřený česnek a papriku. Podáváme k ní smaž. housku nebo do ní zavařujeme šunkové knedlíčky nebo tyrolské knedlíčky (viz Zavářky). Mekkou zeleninu můžeme též prolisovati do polévky.

Komentáře a dotazy…