Polévka z bažanta s nudlemi

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Bažante očistěte, omyjte, dejte do hrnce a zalijte asi litrem studené vody. Osolte, opepřete, přidejte cibuli i se slupkou, libeček, divoké koření a při mírné teplotě vařte. Měkké maso vyndejte z vývaru a nechte vychladnout. Mrkev, celer a petržel očistěte, nakrájejte na kousky a orestujte na másle. Pak zeleninu zalijte přecezeným vývarem z bažanta a přiveďte k varu. Vychladlé maso nakrájejte na kousky a vložte je do polévky. Přidejte nasekanou petrželovou nať, dochuťte solí a pepřem. V mléku si rozmíchejte vejce s moukou na těstíčko. Dochuťte je muškátovým květem i solí a na troše oleje upečte palačinky. Ty pak nakrájejte na silnější nudličky a doplňte jimi polévku.

Komentáře a dotazy…