Plzeňský guláš

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Na rozehřátém sádle zpěníme tři pokrájené cibule, zaprášíme mletou paprikou, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přidáme kečup, sůl, pepř, kari, kmín, podlijeme vývarem z bujonu a dusíme na mírném plameni pod pokličkou do změknutí masa. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Podlijeme potřebným množstvím vody a povaříme. Ke konci vaření přidáme rozmačkaný česnek. Nakrájenou slaninu opečeme a přidáme nakrájenou naloženou zeleninu. Směs promícháme a prohřejeme. Vejce uvaříme natvrdo. Na trošce sádla osmažíme jednu cibuli nakrájenou nadrobno. Maso vložíme na talíře, přelijeme omáčkou a jednotlivé porce zdobíme zeleninovou směsí a plátky vařených vajec. Podáváme s bramborovým knedlíkem s osmaženou cibulkou. Recept na bramborové knedlíky je v mých receptech.

Komentáře a dotazy…