Pivní chléb s medem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Těsto zaděláme v domácí pekárně: Do nádoby pekárny nalijeme mléko, pivo, přidáme sůl, obě mouky, pokapeme medem a nakonec přidáme droždí. Zapneme program na těsto. Po skončení programu vykynuté těsto ještě prohněteme. Čtvercovou formu vymažeme olejem. Z těsta vyválíme dlouhý obdélník široký jako rozměr formy. Pak vyválené těsto z obou stran přehneme, abychom dostali čtverec, stejně velký jako forma. Vložíme do formy, na povrchu ostrým nožem těsto nařežeme do čtverců a chléb necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme při 200°C asi 35 minut dozlatova. Kůrka musí být pěkně křupavá a na poklep chleba znít dutě. Upečený chleba necháme na mřížce vychladnout a pak teprve krájíme.

Komentáře a dotazy…