Pikantní Cikánský guláš

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku. Přes noc necháme chutě spojit v lednici. Je lépe dělat každé zvlášť, hovězí se vaří déle, pak vařit společně. Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou, necháme osmažit dozlatova. Přidáme masa a pokrájené klobásy a zprudka opečeme. Přidáme na proužky pokrájené papriky možno i pálivé, rajčata (popř. kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut. Přidáme masox, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké. Zahustíme chlebem, či tmavou jíškou. Je možné jíst i s chlebem a do guláše někdy přidám trochu majoránky, ale až je uvařeno, aby nezhořkla. Zdobíme petrželkou, pažitkou, jarní cibulkou, beraními rohy, jak kdo chce.

Komentáře a dotazy…