Perníkové ovečky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, máslo, kypřící prášek, vejce a rozehřátý med a vypracujeme pevné těsto, necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Pak rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát a vykrájíme ovečky, přendáme je na vymazaný a vysypaný plech, pečeme asi 10 minut na 200°C, hotové necháme vychladnout. Nasekanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, z marcipánu uděláme hlavičky a upečené beránky jimi ozdobíme. Z rozpuštěné bílé čokolády uděláme ovečkám (cukrářským sáčkem nebo zdobičkou) kožíšek.

Komentáře a dotazy…