Pečený bažant s brusinkovo-jablečnou nádivkou.

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí opatrně nastrkat pod kůži bažanta. Dále si maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočívat. Zbytek slaniny si nakrájíme nadrobno. Do pánve si dáme kousek másla, bobkový list, 3 kuličky jalovce, nového koření, celého pepře, 3 lístky šalvěje. Přidáme nakrájenou slaninu a zvolna opékáme. Když je slanina opečená vyndáme koření, přidáme 1 1/2 nakrájeného jablka na kostky. Z vína vyndáme brusinky, přidáme na pánev a dusíme asi 3 min. Nakonec vše osolíme, opepříme a necháme zchladnout. Nakrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme udušená jablka, vejce a vše řádně promícháme. Je-li nádivka příliš hustá přidáme trochu mléka. Bažanta naplníme nádivkou a zašijeme ho, nebo sepneme jehlami. Víno nalijeme do pekáče, přidáme zbytek jablek nakrájených na plátky. Dále do pekáče dáme zbytek sušených brusinek, koření a naditého bažanta. Na bažanta dáme plátky másla. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené asi 60. min. Dále pečeme odklopené dokud není maso měkké. Maso průběžně poléváme vypečenou šťávou.

Komentáře a dotazy…