Pečené vepřové koleno

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Vepřové koleno vložíme do papiňáku, zalijeme vodou, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu (mrkev,celer) a 1 celou oloupanou cibuli; osolíme a necháme asi 30 minut povařit. Předvařené koleno vyjmeme z hrnce, necháme ho chvíli okapat a ostrým nožem nařízneme kůži do tvaru čtverečků. V pekáči rozehřejeme máslo a opečeme na něm nahrubo nakrájenou druhou cibuli, na ni položíme předvařené koleno, zasypeme kmínem a pepřem, zalijeme vývarem a pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě při 200°, až je koleno měkké a má zlatavou barvu. Během pečení přeléváme koleno vývarem s výpekem. Pečené koleno ozdobíme rozmarýnem a podáváme s křenem a pečivem.

Komentáře a dotazy…